1 månad gammal.

Nu är min lilla Nathaniel redan 1 månad,tiden går så snabbt.
Men dom sista dagarna av graviditeten gick så fruktansvärt långsamt.
Både han och alicia är lite sjuka,men dom är på bättringsväg.
Han är slemmig och har hosta,lite grinig,sover hela dagarna och är uppe länge på nätterna.
Han äter även lite mindre,det märks i brösten...Men han går bra upp i vikt ändå.
vi kom precis från BVC: 5090g och 55 cm lång 37,8cm huvudomfång
Min snygga prins..

han har växt hela 5 cm och gått upp 1770g på en månad.
Även om han nu går ner i vikt lite så gör det inget för bvc läkaren tyckte att han har mycket att ta i från i sånna fall-min lilla köttbulle :)

Just nu ligger hanoch sover  i sin babysitter och ser nöjd ut!!











Min prins Nathaniel



Min prins föddes den 21 september kl 05:17
Han vägde 3320g och 50 cm lång.


Förlossningen

Vattnet och slemproppen  gick vid 12 tiden på förmiddagen den 20 september, ringde då till förlossningen och sa att vattnet gått men inga värkar inget alls..dom skulle återkomma till mig vid 13 tiden för att försäkra sig om att det verkligen var vattnet som gått,jag fick ta en binda .
När kvinnan från förlossningen ringde tillbaka så skulle jag kolla i bindan för att se att vattnet var genomskinligt,om det var en annan färg så skulle jag åka in.
Jag fick avvaakta och åka in till förlossningen vid 20 tiden.
jag kände knappt nåt överhuvudtaget bara små små värkar men knappt så jag märkta av det.
Vi var hemma och ringde Andres bror och bad han komma hit när han slutat jobba och passa flickorna så vi kunde åka in på kontroll.
Jag gjorde i ordning flickornas kläder inför morgondagen så Zoran(brodern) kunde lämna barnen på dagis om det skulle bli så att vi inte kom hem igen.
När klockan närmade sig 20 tiden så kände jag knappt nåt heller kanske en värk(svag) varje timma eller nåt..
väl inne på förlossningen så fick ajg lägga mig på sängen så fick jag dessa saker på magen för att kolla hur starka och hur ofta värkarna är och lyssna på barnets hjärta.Allt såg bra ut hade en svag värk på denna 20 min kontrollen så vi fick åka hem igen, men detta visste jag innan vi åkte för att jag inte har några värkar.Men var ju tvugen att göra en kontroll ändå.
På vägen från sjukhuset så bestämde vi oss för att åka hem till z istället o sova där för han bor närmare sjukhuset .Så vi mötte upp honom och fick nycklarna..redan på väg från sjukhuset så började värkarna komma mer o mer och mer intensivare..
vi försökte att vila och samla lite energi..men varken jag eller Andres fick nån sömn alls.Andres satt hela tiden med mobilen och räknade tiden mellan och hur länge värkarna satt i,,, först var den 20 min sen 15 min och dom blev mer intensivare..jag satt där i Z sköna fotölj och flåsade som bara den..jag andades genom värkarna och tänkte för mig själv snart får jag äntligen träffa min son!!
Jag ringde till förlossningen (Andres ville åka in) och uppdaterade dom om värkarbetet, jag skulle stanna hemma och det gick vilket vi gjorde när det var mindre än 10 min emellan värkna så betsämde vi oss för att åka in så jag kunde få nåt smärtstillande.

Redan på väg till bilen så kom dom tätare och tätare, vi var framme vid sjukhuste vid 04:11 .
jag fick mitt rum och bytte om la mig i sängen(tog en stund att komma till sängen för värkarna blev starkare o intensivare..
Barnmorskan gjorde en kontroll och jag var öppen 5 cm, efter en stund fick jag lustgasen och då kändes allt bättre, det är lättare att andas igenom värkarna när jag har lustgasen(SÅÅ BRA)


Dom satte en nål i handen ifall jag skulle behöva dropp senare..
Jag hade bestämt innan att jag skulle ta ryggmärgsbedövningen så hon ringde ner narkosläkaren,,
vid andra kontrollen så hade jag redan öppnat mig 8cm så jag fick ingen ryggmärgsbedövning :(
Men då kunde dom erbjuda mig västerviksbedövning istället- man får 4 st sprutor på livmodern så det tackade jag ja till, då skulle dom satta in en sån där grej på barnets huvud-kommer inte ihåg vad det heter.
Men värkarna kom tätare och tätare..jag kände hur det tryckte på,jag ahde redan öppnat mig 10 cm så det blev ingen västerviksbedövning heller för jag öppnat mig så snabbt...

tycket nertill blev starkare och starkare så det kom 2 barnmorskor in till mitt rum dom sa det att detta kommer gå snabbt..
jag fick krystvärkar 05:15 jag hade krystvärkar i 2 minuter och hann bara kryst 4 gånger så var han ute!!
05:17 var han ute.
eftersom han kom så snabbt så hade jag fruktansvärt ont en bra stund efteråt istället..
Knappt en timma tog det från det att jag kom in till förlossningen :)
Dom sa på ultrljudet att det är en pojk men vi var inte 100% säkra ändå, så så fort barnet kom ut så frågade jag min sambo är det en pojke??
han svarade jag vet inte jag: men kolla då
Han: jag ser en häng pung!!!!
Dom gjorde undersökningen på mig :jag hade inte spruckit nåt inte en skråma,:) JIPPI
moderkakan var hel-jag tycker att dom är jätte vackra dom ser ut som ett vackert träd!!
barnmorskan sa att min kropp är gjord för att föda barn:snabba och utan problem!



känslan när dom la han i min famn går inte att beskriva,jag är så lycklig
vi bara satt och beundrade vårat lilla mirakel.
Jag hde svårt att kissa så jag fick dricka flera liter vatten så att jag skulle bli kissinödig,,jag försökte men det gick helt enkelt inte.
barnmorskan sa att jag fick till 07:30 på mig att försöka annars måste dom tömma mig-vilket jag inte ville så jag satt där en bra stund senare så kom det äntligen lite..lite är bättre än inget!
vi fick en fin bricka med lite mackor och te o kaffe,,sen förflyttades vi till BB.
vi frågade där om vi fick åka hem nu för vi ville bara hem till tjejerna och få vila i våran säng.
Men det fick vi inte för vi var tvugna att vänta till 11:tiden så läkaren fick undersöka vår lille pojk,läkaren skulle undersöka minst 6 timmar efter förlossningen för att kolla hjärtat mm.
Jag gick och la mig en stund var helt slut och hade fortfarande lite ont.Men sängen var inte den bästa kan jag lova den var hård och det var kallt på rummet.
när jag vaknade så tog jag en ducsh sen kom läkaren och undersökte prinsen,allt såg bra ut och vi packade ihop och åkte hem.

Kan inte beskriva i ord hur hela denna resan har sett ut och varit för mig-oss.
Jag är så lycklig för alla mina 3 barn,varje förlossning är inte lik den andra.


Nu börjar livet som 3 barns mamma :)

Vanessa 5 år Alicia 4år med deras nyfödda lillebror Nathaniel.



RSS 2.0